- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory rané | 300 |
Natur bujón kuřecí - suchý stav | 10 |
Pór | 200 |
Česnek | 20 |
Dýně | 200 |
Celer - bulva | 100 |
Mrkev | 200 |
Petržel - nať | 10 |
Petržel - kořen | 200 |
Kuřecí prsa | 200 |
Oleje (všechny druhy) | 7 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, oregáno
Energetická hodnota celkem: 3945 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 132,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 986 kJ
Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 13.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kuřecí prsíčka potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a na olivovém oleji orestujeme. Vyndáme a dáme stranou. Do hluboké pánve po kuřeti dáme: olivový olej, karotku, dýni, brambory, celer, petržel, česnek a orestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem Natur od Vitany a pomalu vaříme, až je zelenina skoro měkká. Přidáme pórek, sekané zelené bylinky a krátce povaříme. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Polévku naléváme do talířů, kuřecí prsa nakrájíme na kousky a rozdělíme je do talířů a nakonec přidáme vařenou pohanku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.